Islandská krize a následná revoluce díl II. - co se vlastně stalo?

Po prvním dílu, jehož příprava a tvorba trvala více než týden, jsem dlouho studoval různé materiály a zvažoval, jak pokračovat. Dostal jsem i lákavou nabídku spolupracovat na tomto dílu s renomovanými ekonomy, kteří by zajisté dodali druhému dílu, kde jsem chtěl lépe vysvětlit co islandské krizi předcházelo a proč vznikla, odborný nadhled.

Nakonec jsem se ale rozhodnul tuto nabídku nevyužít. Nejsem ekonom, ale co se týká zdravého selského rozumu, snad na tom nejsem zase tak špatně. Každý ekonom by do textu vnesl svůj osobní pohled, jak by se mu podařilo napasovat svoje znalosti z ekonomické školy na islandský problém. Trochu drze si dovolím tedy prohlásit, že tyto pohledy ekonomů patří do odborných periodik případně na ekonomické webové stránky a ne pro nás neekonomy. Navíc se přiznám - snad to nebude znít příliš domýšlivě - ke své naprosté neúctě k současným ekonomům. Vysvětlím krátce proč si jich nemohu vážit, sami rozhodněte, zda to má hlavu a patu.

Dlouhou dobu jsem ekonomiku považoval za exaktní vědu, které nemohu rozumět, protože jsem ji nikdy nestudoval. Když se někde v tisku/na internetu/v televizi objevil názor na nějaký ekonomický problém některého z odborníků na ekonomii, víceméně jsem to bral jako fakt, se kterým nemohu polemizovat, protože nemám argumenty. Samozřejmě mi bylo podezřelé, že se různí ekonomové tolik liší v názorech na stejnou věc. Pak jsem zjistil, že jsou různé "ekonomické školy" a každá z nich má na řešení např.státního dluhu jiný názor. Částečně jsem podezříval ekonomy, že "ohýbají" své vyslovované názory podle toho, jestli bojují za levici či za pravici. Státní dluh, o kterém se hovoří asi ve sdělovacích prostředcích nejvíce, ale utěšeně narůstal, ať byli u moci občanští nebo sociální demokraté. Něco tu smrdělo a po hypoteční krizi jsem se o ekonomické témata začal zajímat více. Shlédl jsem dvě ukázková videa anglických komiků Johna Birda a Johna Fortune

Ekonomická krize


Hypoteční krize


Poté jsem někde zahlédl odkaz na dnes již "klasické" video fyzického ekonoma Andrease Clause.

Přednáška A.Claus


Neskrývám, že právě toto pro mne bylo něco jako rána do palice. Pouštěl jsem si to několikrát a stále jasněji chápal, že ekonomové si z nás desítky let dělají úplné blázny. Celosvětová ekonomika je založená na podvodu a svým způsobem odpovídá pravidlům Ponziho schéma u nás říkáme hra letadlo. Pak už přišly filmy jako Money as debt a řada dalších dokumentů - např. Simon Dixon, některé díly Zeitgeistu atd., které mne v tomto jenom utvrdily. Zaslechl jsem sice od těch "pravých" ekonomů, že se jedná o úmyslně zkreslené myšlenky k oblbnutí "běžného" občana, který ty jejich účelové nepravdy neodhalí, ale to už mne nezviklalo. Svým způsobem mne dorazily dva dokumenty

Ekonomický vrah - Manuál


Ekonomický vrah - Korporátokracie


Od té doby s velkou mírou opatrnosti věřím ekonomům maximálně dobrý den, všechno ostatní už může být nějaký podraz.

Ze své skutečné neznalosti a neschopnosti postihnout do budoucna jakýkoliv krátkodobější ekonomický vývoj a - musím to tak bohužel i říci - častého nečestného chování vůči nám ekonomicky nevzdělaným občanům - se usvědčují sami. Když se nad tím logicky zamyslíme, příkladů je celá řada.
Asi nejsem sám, komu volají různí zástupci firem, kteří nabízí lidem zhodnocení vkladů, které se z nás snaží vylákat. Pominu-li vyloženě podvodné firmy a přejdu k hodnocení firem, majících oprávnění k podnikání v tomto oboru od ministerstva financí, každý se nejdříve představí a pak vám položí naivní otázku: "Pane XYmyslíte si, že by vás zajímalo zdvojnásobení vašich finančních prostředků?" Asi málokdo odpoví: "Dejte pokoj, už nevím kam bych ty stamiliony už dával!" Umí zahrát na to, co funguje - na snahu většiny lidí bohatnout. Proč ale jsou takoví vlezlí? Je to jednoduché - aby si mohli hrát tu svoji ruletu na světových trzích, potřebují peníze. Svoje si ale chrání, ví moc dobře, jak je štěstí v kasinu vrtkavé a proto hrají s vaší hotovostí. Poplatky za provedení transakce, za správu portfolia, nákup akcií, prodej akcií, vedení účtu .... Toto všechno si strhávají, ať již svým sázením vašich peněz na plátno světové rulety vyhrávají či prohrávají. Chovají se tak trochu jako banky. Na závěr, když vám vybílí konto, pak většinou řeknou - bohužel to nevyšlo, spekulovali jsme na pokles ale jako na potvoru došlo k růstu, to je riziko, na které jsme vás upozorňovali a podepsali jste to ve smlouvě.

A k něčemu podobnému došlo pravděpodobně i na Islandu. Hodně lidí se nechalo zlákat vidinou snadného a rychlého zbohatnutí a sedli na vějičku náhončích různých fondů. Vysoké zhodnocení, všechno vypadalo růžově, mohli si dovolit hypotéky nová auta, atraktivní dovolené po celém světě......
Pusťte si toto video a hodně pochopíte.



Nemá smysl asi nadále rozebírat, co bylo hlavní příčinou islandské krize. Doporučuji neposlouchat ekonomické analýzy o tom, jestli přepískli sazby úroků o 0,5, 1 nebo 2%, protože jinak by alokace kapitálu byla ..... Jsou to mimikry. Matou tělem a buď vědomě nebo možná i nevědomě lžou. Jsou z toho již sami nesví. Důkazem je třeba tento dokument "Manifest zdrcených ekonomů" z konce roku 2010. Věřte tomu opravdu neví jak dál. Ti poctiví to přiznají, méně poctiví se tváří sebevědomě, že znají přesný recept, jak z krize ven. Ti druzí ale ve skutečnosti považují nás občany za pokusné králíky, kterým naordinují tu snížení tu zvýšení úrokové sazby, jednou stavět hladové zdi, podruhé šetřit, důchodová reforma, reforma zdravotnictví a pořá dál a dál melou a melou svoje nesmysly pořád dokola.

Jsem přesvědčen, že pravá příčina nejenom islandské krize spočívá ve světovém ekonomickém systému jako takovém. Není možné na tom vydělat, my prostí lidé budeme tahat vždy za kratší konec. Vydělají jenom ti, kteří tento zlotřilý systém řídí a obsluhují.

A jak můžeme uplatnit výsledky islandské krize a následné revoluce v našich podmínkách? Jednoduše - nepřipustit, abychom museli řešit podobné problémy. Islanďané to poznali "natvrdo" na své kůži a jsou již nejspíš poučení. Potřebujeme tuto zkušenost také, abychom pochopili?

Nemusíme ztrácet čas a můžeme tu první nepříjemnou fázi přeskočit! A jít hned k věci, vynutit si změnu vlády, v celonárodní debatě změnit ústavu, základní zákony a začít si vytvářet systém v naší krásné zemi sami podle svých představ. Bez těch, kteří veškeré problémy způsobili - bez bankéřů, ekonomů, zkorumpovaných politiků a jejich náhončích, bez nadnárodních korporací, kteří si i z našeho státu dělají dojnou krávu. Existuje řada postupů, jak urovnat vztahy politické, ekonomické, jak změnit zdravotnictví, aby přestalo vyrábět pacienty a začalo léčit lidi.

Druhá možnost je nečinně přihlížet a nechat to dojít do krajní situace, která může vyvolat krajní řešení. Je to na nás, jak dlouho budeme poslouchat naše politiky a věřit jejich nesmyslným blábolům tom, jak jsme se zadlužili a proto teď musíme začít šetřit. Zvedněme naše ohnuté hřbety a ukažme sami sobě, že jsme hrdý národ, který chce být součástí nové společnosti. Společnosti lidí, kteří chtějí spolupracovat a pomáhat si navzájem namísto neustálého boje a soutěžení mezi sebou. Tento dle mého nesmyslný souboj přece musí neustále někdo prohrávat a to snad není hlavním smyslem života člověka na této planetě?

23 komentářů:

  1. Ve vší úctě pane - nemám v úmyslu Vás urazit a ani se netrapte tím co Vám píšu, ale trocha základních ekonomických znalostí by Vám neuškodila, tak nebuďte línej a sám si ty ek. teoriee nastudujte, abyste se pak za svoje články veřejně omluvil, protože blbnete lidi, kteří jsou ještě hloupější než Vy.

    Navíc jste pokrytec, jelikož se stavíte do naprosto stejného pozice lidí, které popisujete. A dalo by se říci, že je pomlouváte. Akorát je rozdíl v tom, že oni znají teorii i praxi a vy jen svého hloupého bankovního poradce.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to silné kafe a bohužel skutečnost. Měli bychom s tím něco dělat. Třeba přestat platit daně, úroky atd... všichni společně a uvidíme zda-li vyhraje systém či společnost...

    OdpovědětVymazat
  3. Vážený pane anonymní první v pořadí. Děkuji za váš názor, je velice cenný. Utvrzuje mne v tom, že nejsem daleko od pravdy.
    Nemyslím si, že všichni absolventi ekonomických škol jsou hloupí lidé, jak to předhazujete mně. Nemyslím si to ani o vás, jenom vám to zatím ještě nedocvaklo. Přeji vám brzké vystřízlivění z vašich představ a hlavně ať to přežijete pokud možno bez psychických následků. Až se nám všem ten domeček z karet zhroutí, bude potřebný každý člověk, který pomůže budovat něco lepšího a stabilnějšího, než je ten současný systém, kde platí jenom zákony džungle. Pojmy jako porozumění, pomoc, vzájemné pochopení mezi lidmi jsou nadbytečné a to právě i díky ekonomickému systému, který se podle mého názoru neosvědčil a pouze podporuje negativní interakce mezi lidmi.
    Přeji vám stejně jako vy mně vše dobré a neberte si to tolik, názorové rozdíly nemusí být vždy důvodem k napadání toho s kým nesouhlasím.
    autor

    OdpovědětVymazat
  4. děkuji za přání o přežití, ale chtěl bych Vás upozornit, že pokud se tento system, který není sice dokonalý, ale narozdíl od jiných utopií nejlepší, zhroutí, tak nás čeká pěkná apokalypsa a přežije jen ten kdo bude mít obrovský štěstí dostatek munice a chut jíst lidský maso :D

    ale ne to se nestane :) hned přijde jiný prostředek směny :)


    Mimochodem je mě opravdu líto, že nevnímáte v jaké době žijeme, jak málo je válek (narozdíl od dob minulých) jak málo umíra lídí hlady, a že slova o kterých mluvíte (jako je porozumění, pomoc, vzájemné pochopení) ale i láska a svoboda jsou nejvíce vnímány právě v této době. opravdu to nevidíte? nedokážete to srovnat s tím co bylo dříve a co je ted? za možnosti? co dělat, co jíst?
    Osobně si myslim, že zrovna Vaše vášně rozdělují společnost (třeba na šikuly na závistivce a nebo na optimisty a pesimisty?)

    Vzpomente s co říkala matka Tereza nebo Jan Pavel II.

    OdpovědětVymazat
  5. PĚKNÉ POZDRAVENÍ OD WEBU www.najemnicicz.ic.cz,který pravděpodobně jako první má rubriku JE LIBO ISLAND?Jsou tam první informace o organizaci tvorby ANTITUNELOVACÍ ÚSTAVY Islandu a i to,že HUMBOLDTOVA UNI BERLIN začne projekty o vlivu internetu na zákony a ÚSTAVU.Asi se brzy nevyhneme tvorbě NARODNÍHO FORA,kde o tom na internetu zavedeme diskuzi podobně jako těch prvních 950 VIKINGŮ kteří RADĚ ÚSTAVY sepsali podkladovou 700 stránkovou zprávu ....

    OdpovědětVymazat
  6. JE LIBO ISLAND?Je rubrika webu najemnicicz.Dali jsme tu komentář co tam je za překvapení,ale z nějakého důvodu se nezobrazil a jeho přesná adresa taky.Že bychom byli první v ČR co o tom co se nesmí napsali a kdosi se polekal?

    OdpovědětVymazat
  7. tak mi někdo smáznul komentář. Reaguji ještě jednou na pana anonyma - příspěvek 19.7.2011 10:03
    Vážený pane, po vašich dvou reakcích jsem pochopil, že nemá smysl se nadále bavit, protože naše pohledy na současnou společnost jsou téměř protichůdné. Podle mého skromného názoru v tom máte dokonalý zmatek - zaměňujete příčinu a následek, strkáte hlavu do písku před realitou kolem vás - což ovšem samozřejmě můžete prohlásit i vy o mně. Ještě jednou přeji vše nejlepší, nebudu plýtvat ani vaším ani svým časem. Pokud si chcete něco přečíst tady je článek, aby bylo jasné, kdo všechno má o ekonomickém vývoji jasno http://investmentwatchblog.com/bernanke-%E2%80%9Cwe-don%E2%80%99t-know-where-the-economy-is-going-to-go%E2%80%9D/
    s úctou autor

    OdpovědětVymazat
  8. No a nezbývá nic než dodat, už abychom ten Island okopírovali a co nejdříve. Do švestek přátelé... :-) Osobně se těším a rozhodně nikoho vraždit, nebo jíst lidské maso nebudu (viz reakce na anonyma). Ostatně to je hlavní rozdíl mezi námi. Když budete lidem trochu věřit, možná pochopíte, že jsou fajn a rozhodně o to co píšete výše nestojí. Nejde o to reformovat systém pro větší bohatství na úkor jiných. Jde o to změnit systém od základu kompletně, protože nyní funguje právě na úkor nás všech. Pracuje jen sám pro sebe a pro nikoho jiného :-) (možná to časem zjistíte, nebo pocítíte na vlastní kůži také)

    OdpovědětVymazat
  9. Vy mě špatně chápete - já tady nemluvil o tom, že bych jedl lidské maso (mmj máte přehled v jakých zemích se ještě ve 20 století jedlo?). Mluvim o tom, že lidi jako bytosti uměj bejt a jsou pěkný svině. Dobro a zlo sami bez sebe nemůžou existovat a pokud by někdo stavěl stát na sociální spravedlnosti, tak akorát přibrzdí vývoj dějin. Jestli něco opravdu neexistuje, tak je to právě spravedlnost ;) (ale to neznamená, že bychom ji neměli hledat)

    A jestli Vám chybí Island, tak se tam odstěhujte - přej tam ted berou každyho :) když jim to mraky lidí zatáhlo do evropy :)

    když tak přemejšlim nad tim Islandem, tak si asi poběžim rychle pučit slušnej balík a spolu se svýma úsporama to rychle rozfofruju :D

    OdpovědětVymazat
  10. NOVÁ KASTA TUNELÁŘŮ NEMÁ DOST VYTUNELOVÁNÍM PODNIKŮ A OBRÁTILA SE VYTUNELOVAT OBČANY

    Tvrdě chce zničit myšlenky opravdové pravice,která chce blahobyt a dobře fungující tržní hospodářství.Tzv.pseudopravice,je nyní zakoupenou většinou v parlamentu zneužívána k tvorbě zákonů,které očešou všechny výdobytky z minulosti,aby zbylo na podplácení stran pří volbách a korupci.Z platů ,které teprve za dvacet let dosáhnou úrovně EU si máme platit vzdělání,zdravotnictví penze,zvyšování daní a nájmů s cílem NAS zbavít úspor a ZADLUŽIT NAS.Máme se vrátit na pozice devatenáctého století a ti,kteří propadnou zničenou sociální sítí se pod ní mají stát lidským odpadem,kterému pomůže jen zločinnost.To,že to pseudopravice je ,rozpoznáme bezpečně podle tvrzení,že se máme podívat do nákupního košíku kde vidíme,že si žijeme jako PRASATA V ŽITĚ.Toto tvrzení společně s devastací příjmové části rozpočtu znamená,že autor vůbec nechápe fungovánÍ tržního hospodářství a zcela úmyslně NAS chce dopravit jak slibuje do ŘECKA,kde nikdy nikdo příjmovou část rozpočtu nechtěl mít v pořádku.To jsou konce vadné ÚSTAVY,KDE MINISTŘI NEMAJÍ ŽADNOU PRÁVNÍ ZODPOVĚDNOST a poslance,kteří připravují tunelářům zákony nejde odvolat.Namísto prázdného komentování sestavte někdo na internetu rubriku NÁRODNÍ FORUM .POŽADUJME ZMĚNU ÚSTAVY Z TUNELOVACÁ NA ANTITUNELOVACÍ dokud ještě nebudem vytunelováni jako na Islandu,abychom poté stávkovali jako v ŘECKU,přičemž tuneláři zmizí,aby psali paměti jak vytunelovali hlupáky ovčany v ČESKÉ REPUBLICE.

    VÁŠ Venca Ušáček

    OdpovědětVymazat
  11. Václave Zajíci,
    vpravo vlevo, stejně je to rovno. Podle mého strany jako výtahy k moci patří na smetiště dějin. Ústava se musí samozřejmě změnit, ale další postup nepůjde podle scénáře těch, kteří si myslí, že tu něco pozmění nebo onde naoravnají. Uvědomme si, že jsme se dostali do slepé uličky, ze které cesta dál není!! Jedině restart systému v jakékoliv podobě může něco změnit. Dnešní ekonomické směry jsou přežité, každý si vykřikuje svůj názor a podle mého jsou všichni úplně vedle. Takže žádná pravice, žádná levice, zkusme chodit po obou a na pravolevé vidění světa se vykašleme, Je to pouze a jen dokonalý prosředek našich mocipánů, jak nás rozdělit aby oni mohli panovat.

    OdpovědětVymazat
  12. Ušáček vidí první souhlas metodou crowdsourcing v historii ČR a to se změnou TUNEL USTAVY a začátek prvního NÁRODNÍHO FORA ,kterých mohou být brzy tisíce.Uvítal by,kdyby diskutující zkusili napsali konkrétně, KDE vidí vady Ústavy,případně schvalovaných zákonů,abychom mohli z té slepé dálnice včas odbočit.Souhlas i s tím,že je jedno zda pravice či levice hlavně, když NAS budou podporovat.Jen konkrétní návrhy mohou byt využity.

    OdpovědětVymazat
  13. Návrh na změnu ústavy: Osm principů skutečné demokracie:

    1.) ústava může být přijímána a měněna jenom referendem

    2.) zákonodárná a výkonná moc musí být oddělena a moc výkonná musí být podřízená zákonodárné

    3.) zástupci všech stupňů musí být voleni v jednomandátových obvodech jako fyzické osoby; stranické kandidátky jsou nepřípustné; tj lidé si musí volit přímo své zástupce do parlamentu, aby je v případě, že se rozhodnou, potom mohli odvolat

    4.) Prezident, primátoři a starostové musí být voleni taktéž přímou volbou občanů

    5.) Volení zástupci musí být odvolatelní kdykoliv během svého mandátu, když o tom voliči rozhodnou (když se zkorumpují, nebo neplní předvolební sliby musí mít lidé právo je odvolat)

    6.) Občané – voliči musí mít právo vyvolat kdykoliv referendum o jakékoliv otázce; toto referendum musí být spravedlivé (bez kvóra povinné účasti – aby vždy dalo výsledek?)

    7.) Poslanci musí pracovat v hranicích svého mandátu, ke kterému se zavázali před volbami; k tomu musí být zrušena trestně-právní imunita

    8.) Občané musí být transparentně informovaní o rozhodnutích, přijatých bez referenda zastupitelskými orgány, tak, aby případným referendem mohli občané rozhodnout, zda s tím souhlasí. Zákony ale musí být vždy přijímány referendem.



    Autorem projevu je Marián Orávik. Zdrojem je tento návhr: http://www.pdemokracie.ecn.cz/cs/index.php?pg=ustava

    OdpovědětVymazat
  14. No vida,že to jde.Srovnal někdo tyto body s navrhovanou Ústavou Islandu?Kde je tam shoda či rozdíl.Pokud se už někdo v ČR pokoušel o změny a vy víte,že na internetu jsou odkazy,dejte je prosím tady.KTERÉ KONKRÉTNÍ BODY NAŠÍ NYNĚJSÍ USTAVY BY JSTE ZMĚNILI A JAK.Jak by podle vás měla být zvolena RADA posuzující návrhy NÁRODNÍCH FOR,které mohou vzniknout u každé občanské iníciatívy u každého webu, případně u webů odborových svazů?Nepřemýšlejte zda to jde čí nejde a pokuste se dát tady vlastní nápady podpis NAŠE ÚSTAVA od NAS pro NAS.

    OdpovědětVymazat
  15. kde jste prosím sehnali znění Islandké ústavy - respektive obou? hodte sem link nebo rovnou postněte prosím. nejlépe v angličtine nebo němčině. dík

    OdpovědětVymazat
  16. pokud vydržíte, do dvou týdnů zveřejním třetí díl, který se bude věnovat právě hlavně nové ústavě Islandu.
    autor

    OdpovědětVymazat
  17. UŠÁČEK UPOZORNUJE ZNOVU,ŽE ISLAND ÚSTAVA JE NA WEBU www,najemnicicz.ic.cz v rubrice JE LIBO ISLAND ,VČETNĚ DALŠÍCH NEJNOVĚJŠÍCH INFORMACÍ,

    které nikde nenajdete protože,reportérům jakoby upadlo péro.Web je přetížený mějte trpělivost.

    OdpovědětVymazat
  18. PANE AUTORE INFORMACE JSOU OBSÁHLÉ A PEČLIVĚ SEŘAZENÉ.UVAŽTE,ZDA BY DISKUZE O NAŠI ÚSTAVE

    nebyla účinnější,včetně toho,že by se mohl každý hlásit jménem a přispěvek ocenit zdviženým palcem.Na diskuze se připravují i další weby.K čemu nám budou haldy informací bez praktického využití.Jaký máte plán a co vy na to?DISKUZE O ÚSTAVĚ NEBO NE?

    OdpovědětVymazat
  19. Odpověď na poslední příspěvek z 8:16. Nepřál bych si nic jiného. Diskuze o ústavě ano, sám se tím zabývám již nějakou dobu. Než se podaří tak či onak změnit systém, lze všechno nachystat. Momentálně nevím, kde najít nejvhodnější platformu. Jako možné se jeví např.platforma hnutí neo2011 nebo jiné sdružení nezávislých iniciativ.
    autor

    OdpovědětVymazat
  20. DISKUZE O ANTITUNELOVACÍ ŮSTAVĚ MŮŽE ZACÍT VŠUDE A TEDY I TADY

    stačilo by upravit prostor,abychom nemuseli psát anonymní a pokud to nepůjde, taky se nic nestane.Na další weby dáme vzkazy, co se tu děje, ,zda by i oni nechtěli změmu a nezačali s diskuzí. I odbory mají svoje weby a pochopí,že ty tuneláře nerozrazí ,když důvodem gen. stávky nebude změna ŮSTAVY.Na web NAS Nezávislých A Solidárních přebereme ty nejlepší příspěvky.Pokud se podaří diskuzi VŠUDE rozproudit, pak bude tunelování ztíženo. Nedá li se to do pohybu musejí lidé zaplatit tunelovací peníze,aby poté zachranovali demokracii,KDYŽ UŽ BUDOU ZADLUŽENI A BEZ PENĚZ..Přečtěte si prosím znovu pana Ušáčka nahoře.Váš PEWEČKO

    OdpovědětVymazat
  21. TU HRŮZU,ŽE POŽADAVEK ZMĚNY SYSTÉMU SE KRYJE S POŽADAVKEM ZMĚNY ÚSTAVY BRZY TUNELÁŘI POCHOPÍ.

    Ne nadarmo brání všemi silami novinářům,aby o tom nepsali,hrozí totiž,že na každém sloupu bude viset VIKING ÚSTAVA. Pokud jsou naše informace správné začne i HUMBOLDTOVA UNI v BERLÍNĚ brzy zkoumat co se to děje.Autor tohoto webu se nemusí bát, protože ho možná čeká masová podpora, nebo ho zavřou či UTRPÍ úplnou lhostejnost ovčanů..Tak i tak se stane presidentem.NO NI?Zaznamenal PEWEČKO

    OdpovědětVymazat
  22. POKUD JSTE ČETLI JAK ZAČALA KONSTRUKCE ÚSTAVY ISLANDU, JISTĚ JSTE VIDĚLI,ŽE BYLO VYTVOŘENO

    nejprve z náhodně vybraných lidí NÁRODNÍ FORUM,které vytvořilo sedmisetstránkový dokument,který byl dán k dispozici RADĚ ÚSTAVY.Právě toto by mohlo být v ČR klidně nahrazeno našimi weby,přičemž nejlepší příspěvky by se mohly vybrat.Uvědomte si všichní,ze se jinak tunelování NIKDO nevyhne,protože TUNELÁŘI NEMAJÍ ŽÁDNÉHO ROBUSTNÍHO PROTIVNÍKA.Jsou i saturování nakradenými penězi. Mlčení lidí je jim souhlasem k rabování.K revoluci stejně dojde, avšak Tuneláři utečou a vážně se budou smát, jak hloupí ovčané, bez peněz budou stávkovat,ale s tím rozdílem,že žádné ostrovy nemohou prodat.Zaznamenal PEWEČKO

    OdpovědětVymazat
  23. Co je konkrétně potřeba změnit ve stávající Ústavě ČR?
    Je nezbytné ZRUŠIT tyto dva odstavce: Článek 27/4 a Článek 65/3.
    Tyto dva odstavce zaručují zdejším POLITIKŮM NEHORÁZNOU IMUNITU! Takže ty je nezbytné z ústavy vypustit.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...