Všude se protestuje a co my Češi ?

Island, Řecko, Španělsko, Anglie tam se již protestuje. Ratingové agentury nepřímo chystají další protesty - na řadě je tedy Itálie, Portugalsko, Belgie a možná i USA. V USA je to nepravděpodobné, protože se dá předpokládat, že se Obama s republikány na poslední chvíli nejpozději 2.srpna nějak dohodnou a státní bankrot, hrozící zastavení výplat státních zaměstnanců a dalších plateb státu, přece jenom ještě zatím nenastane. To si nejspíš republikáni nevezmou na svědomí, že by mohli vyvolat nekontrolovaný pád trhů, proti kterému by krize z roku 2008 byla jenom slabým odvarem. I když "technický bankrot" Minnesoty 1.července 2011, který se projevil propuštěním cca 22.000 státních zaměstnanců, zastavením vydávání řidičských průkazů a omezením dalších státních služeb je pro celé Spojené státy varováním.
Pokud vezmeme do úvahy velké ekonomické problémy Islandu, Španělska, Řecka, je logická radikalizace postojů obyvatelstva vůči všem státním(vládám) i mezinárodním (MMF, WB, ECB) strukturám. Protestujících jsou statisíce a zatím to nevypadá na to, že by protesty polevovaly. Někteří novináři v Řecku přirovnávají dokonce střety demonstrantů s policií téměř k regulérní válce.

A jak reagují na tristní obdobnou situaci v České republice občané?
Nijak. Stávka dopravců je bagatelizována počtem demonstrujících. Je pravda, že o nějakém celonárodním protestu nelze hovořit ani náhodou. Brblání , mrčení v hospodě u piva nad všemi excesy trojkolky, kde nejúžasnější veletoče momentálně provádí "veverky", které jako všechny předešlé strany za kus na svých koaličních partnerech vybojovaného žvance ustoupí ze všech proklamovaných neotřesitelných pozic. Šaškárna přesně ve stylu české politiky pokračuje, důvěra ve vládu je na nule. Politici se ale stále ohání mandátem voličů, který prý vloni dostali k provádění reforem. Klišé zvané reformy již nabývá stejného trapného významu jako kdysi perestrojka a i náš národ si pomalu uvědomuje, že je něco špatně.

Jenže máme prázdniny, ekonomika nicmoc = strach o zaměstnání a pověstná neochota k razantnímu vyjádření názoru na veřejnosti tlumí jakékoliv nesmělé pokusy o revoltu. Vláda ruku v ruce s parlamentem a senátem dále v klidu rozebírá státní prostředky pro sebe a své blízké a křičí jak bude už brzy chytat nějaké nepojmenované zloděje. A český občan ani nechápe, že si z něj tito korupcí prolezlí politici dělají legraci a v klidu pokračují v osvědčené strategii. Jsou u moci, májí to na čtyři roky a za tuto dobu už se nějak zabezpečí. Protesty jsou slabé, z občanů si moc nemusí dělat, těch pár odborářů zmáknou. Předčasné volby by byly jenom zbytečným přetočením penězovodů směrem k dychtivým a nedočkavým spolustraníkům Bohuslava Sobotky a hlavně směrem k jejich neoficiálním šéfům z řad "podnikatelů" spřízněných se strukturami ČSSD.


To že systém je nereformovatelný je čím dál více jasnější. Cesta, kterou nastiňuje MUDr. Jan Hnízdil ve svém dokumentu z dubna 2011 na videu natočeném Civilcourage TV je asi jediná možná (Video je vloženo na konci článku). Naprosto ignorovat stávající prohnilé a korupcí prorostlé oficiální struktury a zcela nezávisle vybudovat struktury tak, jak by společnost mohla fungovat na zcela nových principech. Bez účasti politických stran, jejichž zájmy jsou sice široké, ale určitě mezi ně nepatří služba občanům a společnosti. samozřejmě pokud nemáme na mysli těch několik desítek občanů, tvořících společnost vládnoucích elit - vlády, parlamentu, senátu a s nimi provázaných struktur v pozadí stojících mafií.


Struktury nezávislé na dnešní politicko-mocenské struktuře je možné budovat i na bázi dalších úrovní tak, aby byly nachystány na dobu, kdy dnešní elity budou nuceny uvolnit své pozice, ať již to bude vlivem tlaku společnosti nebo i z jiného, dnes pro řadu z nás nepříliš pravděpodobného důvodu. Bavme se tedy otevřeně o našich představách, jak by společnost mohla ideálně vypadat, s dnešními politiky a etablovanými stranami se nezabývejme, jsou nutným zlem odcházejícího společenského systému. Stejně ovládají všechna média a pokud by náhodou někomu dali možnost vystoupit, vždy dokáží každé vyslovené slovo převrátit, jakoukoliv debatu zmanipulovat, každého člověka pošpinit a dehonestovat. Vždyť se toto učili řadu let, jsou v tom profesionálové a díky monopolu na sdělovací prostředky mezi sebe nikdy žádnou "štiku" nepustili. A pokud náhodou ano, pak jenom proto, aby dodali své obludné činnosti punc "hlídacího psa demokracie". Ve skutečnosti ale vždy plnili, plní a ještě nějak dobu budou plnit zadání svých chlebodárců, které je jednoznačné - oblbnout obyvatele šířením pečlivě vybíraných zpráv, podávaných takovým způsobem, aby cíleně ovlivňovaly veřejné mínění obyvatel požadovaným způsobem.

Připravujme se tedy na změny, které nastanou, ať si to je kdokoliv ochoten připustit či ne. Čím více se občané, nezapojení do dnešní politické špíny, budou scházet a hledat shodu na podobě nového státu, založeném na nějaké podobě přímé demokracie bez zapojení stranických sekretariátů, tím jednodušší bude tento systém ve správnou chvíli nastolit. Není potřeba se bát, čas a vývoj směřuje jednoznačně k zásadním změnám, které si možná ještě ani nedokážeme představit. Všechno se vyvíjí a společenské uspořádání není výjimkou. Není nutné se čehokoliv obávat, národ, který dal světu takové velikány jako byli například Jan Hus, Petr Chelčický či Jan Ámos Komenský má a v nejbližší době bude mít co říci celému světu. Buďme hrdí na to, že jsme Češi, v nastávající době razantních celosvětových změn nebudeme v žádném případě stát v pozadí při vytváření nových dějin lidstva. Nenabádám k tomu, abychom se povyšovali nad jiné národy, tuto chybu by neměl opakovat již žádný národ. Na druhou stranu ale máme jako Češi, Moravané a Slezané na co a na koho navazovat.



více informací o výzvě NEO 2011 na stránkách http://www.neo2011.cz/




3 komentáře:

  1. Na www.najemnicicz.ic.cz vám drží palce.Zkuste se tam podívat do rubriky JE LIBO ISLAND a věřím,že by potěsilo urcítě mnoho vašich příznivců dosáhnout změny naší tunelovací ÚSTAVY na antitunelovací, jak to dělají bohužel po svém vytunelování, právě v těchto dnech Vikingové.Nešlo by na vašem webu udělat FORUM na toto téma? Váš Ušácek

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkouším, prověřím a dám vědět zde. Nevím jestli na zdejším blogu lze fórum zřídit. Co vím, tak jen komentáře k článkům.

    OdpovědětVymazat
  3. V době ,kdy pan prezident OMYLOSTNILlékařku odsouzenou za zneužívání neschopenek,jsem psalapanu Klausovi,že by měl podat demisi-po svých fo-pa/omlouvám se,nevím jak se to správně píše/mám na mysli tento případ,před tím zcizené pero a několikero neštastných článků na adresu odborářů a lidíjako takových.Napsala jsem,že by bylo dobré,kdyby navštívil odborníka v oblasti psychiatrie,možná i psychologie,že jedinný důvod jak toho jaho chování dokáži ospravedlnit je,že není zcela duševně zdráv a měl by se léčit.Že hlava státu by měla být opravdu vkondici a především zastávat zájmy lidu a ne se tak bezostyšně přihlížet útlakům lidu,kteří se zasloužilio jejich posty.Že by měl stát reprezentovat příkladem kladným a ne záporným.No neodpověděl mi,ani mě zatím nepřišli zatknout.Můj přítel AMERICKÝ EKONOM GEORGE MANSFELD -MIMOCHODEM ČECHOAMERIČAN JIŽ NABÍZÍ DELŠÍ DOBU NÁM ČESKÝM OBČANŮM TÉŽ POMOC-je velmi činnorody-po shlédnutí vašeho videa by jste si měli dlouho hodně co povídat na téma ,,zvláštní politika"v ČR.Pokud by jste měli zájem o spolupráci obraťte se na e-mail jarkaje@centrum.cz.Děkuji a samozřejmě podporuji NEO 2011.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...