Máte kreditní kartu a chcete se jí zbavit ?

Popíšu v krátkosti fintu některých bank ...  Osobně jsem narazil na "citibank" a užil si malou příhodu s jejich super produktem zvaný Citi kreditní karta - Shopping karta ...

Ano je to super produkt, dokud děláte týdně nákup za 2000,- Kč a utrácíte tyto horentní peníze za jídlo v marketu ...

Když přestane člověk plýtvat, zjistí že 2000,- Kč za týden nemá šanci utratit a to v případě, když dostatek financí máte :-)

Přijde-li ovšem období, kdy tolik peněz ani nechcete utrácet za jídlo, máte problém, protože karta Vám začne peníze z účtu ubírat a chcete se jí přirozeně zbavit ...

Perfektní fígl banky přichází právě v tomto momentu, zablokujete kartu, doplatíte poslední zůstatek a myslíte si, že máte pokoj ...


Pokud máte dost práce na to, aby jste sledovali pro Vás vnitřně mrtvý účet, nebo kartu, nic se neděje a přijdete na jejich fígl hned při dalším měsíčním vyúčtování. Ti, co to považují za vyřízené, se mohou po půl roce divit, jak je možné, že na jejich vyrovnaném účtě je najednou dluh 3000,- Kč ...

I toto je možné, přátelé, protože banka sází pouze na to, že jste neposlali písemnou výpověď...

I když jste kartu zablokovali, oni posílají dál měsíční poplatky 50,- Kč a když dosáhne po třech měsících dluh 150,- Kč mohou Vám začít účtovat pokuty 590,- Kč (prý dle obchodních podmínek :-)), takto skvěle vyrobí za půl roku 3000,- Kč dluh a Vy jenom mrkáte, jak jsou šikovní a mají skvělý byznys ...

Pak, když se pídíte, kde na svých stránkách mají adresu na kterou pošlete výpověď, zjistíte, že adresa pro příjem výpovědí je zcela jiná, než jejich oficiální na webu a tudíž nevíte, kam poslat výpověď ...  Formulář k tomu nutný, není na jejich webu k nalezení, protože je velmi šikovně ukrytý ...  Když chcete poslat svou improvizovanou výpověď, pošlete ji automaticky na adresu sídla v Praze, ale středisko pro příjem výpovědí je v Brně, o čemž se dozvíte až z formuláře pro výpověď :-)

V praxi to znamená, že se klidně může stát, že dorovnáte účet, pošlete výpověď do Prahy, ale než si to ráčí předat do Brna, naskočí Vám další pokuta na účtě, výpověď tím pozbude platnosti a musíte absolvovat nové kolečko :-)

Když se Vám nakonec podaří trpělivě provolat na jejich lince 233 062 222, můžete se nakonec i dopídit, kde je onen formulář, kam jej zaslat a jak se konečně oné výhodné a skvělé karty zbavit ...

Usnadním Vám práci. Pokud máte Citi kartu a chcete se jí zbavit, zde je jejich výpovědní formulář ke stažení - http://www.citibank.cz/czech/consumer-banking/czech/files/cc_vypoved.pdf

Od 1.1.2013 změnili strategii. Již není možné formulář nalézt a stáhnout, ale pro jistotu musíte volat na výše uvedené číslo vždy, viz. níže odkaz na stránku, kde se dříve nacházel formulář pro výpověď.
http://www.citibank.cz/czech/gcb/personal_banking/czech/static/ukonceni-smlouvy-250.htm




3 komentáře:

  1. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of
    any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
    I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    my site ... SimCity 5 2013 Origin Key Generator

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za informaci, ušetřilo mi to jistě dost času a nervů. Předpokládám, že ten rozhovor asi nebude procházka růžovým sadem, ale pokusím se to zvládnout :o) Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Právě také řeším zrušení kreditky u Citi bank. Naštěstí ne své.
    Na dotaz, jak máme zrušit kartu nám bylo odpovězeno, že bohužel kolegové, kteří toto mají na starost právě nejsou přítomni a že do týdne zavolají. Nezavolali, ale poslali sms, že, cituji:" Z kapacitních důvodů potřebujeme na vyřešení záležitosti týkající se zrušení Vaší Citi kreditní karty více času. Budeme Vás kontaktovat co nejdříve."
    Od té doby již uběhlo 13 dní a stále nikdo nevolal! Naštěstí díky tomu, že jsme narazili na tyto stránky, jsme na nic nečekali a již předtím jsme odeslali výpověď karty i s přestřiženou kreditkou (protože ta je vlastnictvím banky a musí se vracet).
    Ještě štěstí, že jsme již věděli, že je nutné ji poslat do Brna a paní na poště nám ještě poradila, že ji máme poslat na "doručenku". To znamená, že pokud si dopis adresát nevyzvedne na poště, pošta ji hodí po uplynutí stanovené doby do schránky a dopis je pak brán jako doručený .Odesílateli pak přijde "dodejka" jako potvrzení o dodání. Doporučený dopis totiž nemusí adresát přijmout.
    Částku, kterou nám telefonicky sdělili, že je nutné doplatit jsme rovnou z vlastní aktivity, abychom nenatahovali dobu splacení, navýšili o pojistky a poplatek za zaslání výpisu poštou. Bohužel tato částka stále nestačila.
    Zajímavé je, že je patrně na samotné bance, kdy se rozhodne žádost přijmou. V podmínkách je uvedeno: "Klient je oprávněn podle svého uvážení kdykoliv a bez uvedení důvodů a bez vzniku odpovědnosti ukončit Smlouvu písemnou výpovědí. Výpovědní doba činí 1 měsíc ode dne následujícího po dni doručení výpovědi."
    Nám však tento datum po telefonu prodloužili o 8 dní!!! Na dotaz, jak je to možné, nám paní po telefonu řekla, že se jí v počítači ukazuje datum, které nám sdělila.
    Zajímavé také je, že při předchozím telefonickém dotazu, kdy bude příští výpis nám bylo sděleno také jiné datum, než nám pak výpis ve skutečnosti přišel.
    Ještě také doporučuji zrušit všechna pojištění a hlavně pojištění CretitSchield, neboť jak píší: "Nepožádáte-li jinak zůstává v platnosti pojištění CretitSchield (pokud bylo sjednáno) a je účtován příslušný měsíční poplatek dle aktuálního sazebníku" --- "Po úplném splacení zůstatku zaniká pojištění CretitSchield (bylo-li sjednáno) a je ukončeno účtování příslušného měsíčního poplatku za toto pojištění". Prostě se snaží ždímat do posledního okamžiku.
    Doufám, že příští vyúčtování bude mým posledním kontaktem s touto bankou a se všemi kreditkami vůbec.
    Popravdě si o jiných kreditkách nedělám iluze.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...